manonwaterreus

teamcoach

Teamcoaching

Doelstelling: teammogelijkheden vergroten.

Resultaat: een nieuw werkklimaat door een coachende aanpak. Het traject wordt vormgegeven langs thema's en vragen die leven op de afdeling. Synchroon aan het teamcoachtraject loopt een ontwikkeltraject voor de manager.

De bestaande productiviteit en communicatie kunnen een afdeling door veranderingen heen trekken, maar bij sommige afdelingen bestaat een ‘coachbehoefte’ op dit vlak.

Organisaties veranderen voortdurend om tegemoet te komen aan de wisselende eisen van de markt. Managers zien zich geplaatst voor spannende dilemma’s. De organisatie wil verdere groei mogelijk maken zonder kwaliteit te verliezen, uitbreiden en toch de bedrijfsidentiteit behouden en dit voor elkaar boksen zonder teveel personeelswisselingen. Het komt aan op de pioniers die als eerste met de visie aan de slag gaan: de uitvoerders. Zij zijn tijdens de transitie verkenners van de vernieuwde visie in de praktijk en de vaandeldragers van kwaliteit.

Rollen die veel energie en lerend vermogen vereisen. Medewerkers kampen vaak nog met de impact van gewijzigde procedures, de veranderde taakinhoud en de toekomst van hun afdeling. Ze ervaren een basale onzekerheid over het effectief functioneren binnen de vernieuwde organisatie.

Teamcoaching ondersteunt de organisatie effectief door haar medewerkers slagvaardig te leren omgaan met hun rol. Wij coachen het team graag door een transitie heen, zodat het trotse vaandeldragers van de organisatie worden die verantwoordelijkheid nemen voor de rol die zij vervullen.

Werkwijze: het team ontdekt welke rol de medewerkers spelen in het team, die de onderlinge communicatie bepaalt. Daarnaast krijgen ze inzicht in hoe deze rollen elkaar aanvullen en welk potentieel ingezet kan worden bij organisatorische veranderingen.

Met rollenspelen worden de verschillende rollen concreet gemaakt, uitvergroot en aan elkaar gespiegeld. In simulaties van werksituaties worden nieuwe communicatievaardigheden geoefend. Soms wordt gewerkt met intervisievormen, andere keren met organisatieopstellingen. Het team leert vervolgens een plan opzetten om voor een langere periode de vitaliteit en werkbaarheid te bewaken.

Voor prijzen kunt u een offerte aanvragen, voor afname van meerdere producten geldt een korting.